Matrassen

Bij aankoop van een nieuwe matras bij Rijkers Slaaprijk nemen wij uw oude matras GRATIS retour. Wij doneren deze gebruikte matrassen aan een goed doel.

Een goed matras is het eerste vereiste voor een gezonde nachtrust. Tijdens het slapen is een volledig ontspannen lighouding noodzakelijk om uitgerust wakker te worden. Deze natuurlijke houding kan alleen bereikt worden, als de matras het lichaam op een volkomen natuurlijke manier ondersteund. Bovendien dient de matras goed te ventileren om zodoende een optimale vochtregulatie te bewerkstelligen. Er zijn veel soorten matrassen met ieder hun eigen kenmerken.

 

Omdat ieder lichaam anders is, moet ieder lichaam ook op een andere manier worden ondersteund. In onze showroom kunt u alle matrassen proberen voordat u ze aanschaft. Bovendien krijgt u een duidelijke uitleg over de eigenschappen van de matrassen. Zodoende kunt u een weloverwogen keuze maken voor het matras dat het beste bij u past.

Polyether matrassen

Deze matassen hebben een kern met een open celstructuur van polyurethaanschuim. De matrassen hebben een relatief lage aanschafprijs, een goede veerkracht en prima warmte isolerende eigenschappen.

Bonellvering matrassen

Een bonellvering matras is opgebouwd uit vier- of vijfslagsveren, die aan elkaar verbonden zijn met een metalen spiraaldraad. Bonellvering matrassen zijn redelijk goedkoop en hebben een hoge duurzaamheid. Daarnaast hebben ze een uitstekende vochtregulerende werking.

Latex matrassen

Latex schuimrubber wordt gefabriceerd volgens het vulkanisatieprocédé. Hierbij wordt een mix van natuurlijke en synthetische latex, na vermenging met lucht, in een stalen mal gegoten en voor vulkanisatie verwarmd tot 80°C. Latex heeft een hoge duurzaamheid. Sluit uitstekend aan op het lichaam en is uitermate geschikt voor verstelbare bodems.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras is opgebouwd uit ongeveer 200 tot 500 cilindrische of tonvormige veren per m². Elke veer is afzonderlijk verpakt in een katoenen of non-woven hoes (pocket). Voor een optimale aansluiting op het lichaam zijn deze matrassen voorzien van vijf of zeven comfortzones. Verder hebben de pocketvering matrassen een uitstekende vochtregulerende werking, een hoge levensduur en zijn ze uitermate geschikt voor gebruik met een verstelbare bodem.

Koudschuim matrassen

Koudschuim zouden we het hightech schuim van dit moment kunnen noemen. Koudschuim matrassen zijn gemaakt van een polyurethaanschuim dat, vooral voor matrassen, geweldige eigenschappen biedt. De open celstructuur die koudschuim van nature heeft zorgt dat het materiaal zeer goed ventileert en vocht goed opneemt. Door deze open celstructuur voelt een matras van koudschuim niet warm aan.

Kuilvorming komt bij goede koudschuim matrassen niet voor. Het materiaal heeft een hoog comfort en een zeer lange levensduur. Koudschuim matrassen zijn in de regel goede matrassen met hoogwaardige eigenschappen. De prijs- en kwaliteitsverschillen zijn echter bijzonder groot.

Goede koudschuim matrassen gaan lang mee en hebben een hoog corrigerend vermogen. Dat is het vermogen van de matras om zich zodanig aan te passen aan het lichaam dat het lichaam voldoende ondersteuning krijgt daar waar dat nodig is. Ook biedt koudschuim de beste progressieve tegendruk (hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft). Met andere woorden: koudschuim biedt enorm veel ondersteuning.

Het beste koudschuim heeft een goede Polyol verhouding, een relatief hoge HR waarde, een goede Densiteit en komt van een echt goede schuim-fabrikant. Goede HR waarden voor matrassen zijn HR 45, 50 of 55, maar wilt u echt het neusje van de zalm dan kiest u voor een Hr60 of Hr 65 (High Resilience) matras met 7 zones. Lager dan HR 40 kunt u beter vermijden, omdat dit het schuim weker maakt.

Toppers

Wilt u het comfort van uw matras nog verder verhogen, dan kunt u overwegen om uw matras af te dekken met een topdekmatras.

Een comforttopper is een extra laag van circa 5 tot 12 centimeter, die er onder andere voor zorgt dat de naad tussen twee matrassen verdwijnt. Ook kun je het ligcomfort van een matras soepeler maken door er een topmatras op te leggen. Afhankelijk van uw wensen zijn de toppers leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals koudschuim, latex, traagschuim of paardenhaar met katoen. Er zijn zelfs extra luxe toppers met een micro pocketveren of een combispring kern.

Toppers zijn een uitkomst als u de naad tussen twee matrassen niet meer wilt voelen, of als u moeite heeft met het opmaken van uw matras. Doordat een topper slechts een dunne laag is, laat deze zich veel gemakkelijker opmaken dan een zwaar matras. Overweegt u een topper te kopen, maar heeft u onafhankelijk verstelbare bodems? Dan is een splittopper de oplossing voor u. Een splittopper heeft een inkeping van ongeveer 90cm. aan het hoofdeinde, waardoor u de bodems toch onafhankelijk van elkaar kunt verstellen.

Natuurlijk kunnen we alle soorten bijpassende hoeslakens en moltons leveren voor iedere maat matras en topper.

 

brouwersbedding_logo norma_logo velda_logo