Hoofdkussens

Het is verbazingwekkend hoeveel keuze er is, voor een ogenschijnlijk eenvoudig product als een hoofdkussen. Zo kan de pasvorm het uitgangspunt zijn, om de slaaphouding te vinden waarbij schouders en nek optimaal ontspannen. Maar ook kunnen de gebruikte materialen als uitgangspunt dienen. Misschien ligt uw voorkeur bij een ‘puur natuur’ hoofdkussen met een vulling van bijvoorbeeld dons of kapok. Mogelijk heeft u liever een kussen met een vaste vorm, zoals een latexkussen of een traagschuimkussen. Of kiest u voor het gebruiksgemak van een hoofdkussen met een synthetische vulling. En ook andere (comfort)eigenschappen zoals kneedbaarheid, navulbaarheid en duurzaamheid kunnen het uitgangspunt zijn. En het aardige is nu dat er door het brede aanbod, voor vrijwel elke denkbare wens wel een ideale oplossing te vinden is.

Een goede ondersteuning van de nek is de beste manier, om een goed lighouding te bewerkstelligen. Want door niet alleen het hoofd, maar ook de nekholte te ondersteunen, wordt de stand van de wervelkolom gecorrigeerd en worden de spieren ontlast. Niet alleen kunt u daardoor beter ontspannen, maar voorkomt u ook hoofdpijn- en spierpijnklachten die het gevolg kunnen zijn van een verkeerde lighouding.

AM Products

Er zijn veel verschillende soorten ondersteuningskussens. Wij hebben een uitgebreid assortiment vormvaste neksteunkussens van AM Products.

Alle hoofdkussens van AM products hebben een dubbeldoekstijk waaraan een Coolplus® high-tech vezel is toegevoegd. Deze werd speciaal ontwikkeld en begeleidt optimaal het lichaamsvocht. Hierdoor is het verdampingsproces zeer hoog en voelt het hoofdkussen droog en comfortabel aan. De kussenhoes is afritsbaar en wasbaar op 60°C.

AM Products Coda Mindfoam hoofdkussen

AM Products Coda

AM Products Coda

Het “Coda” Mindfoam hoofdkussen biedt een enorme elasticiteit. Doordat het materiaal reageert op druk, enigszins op temperatuur en snel op verandering van slaaphouding wordt een aangenaam en geborgen gevoel gecreëerd en een soepele ondersteuning gegeven.  Het “Coda” hoofdkussen geeft een ergonomsiche ondersteuning door de speciale contour vorm. De dieptemaat van het kussen is 40cm en hierdoor ideaal, omdat de bedlengte als het ware wordt vergroot.

AM Products Fresco Mindfoam hoofdkussen met schouderuitsparing

AM Products Fresco

AM Products Fresco

Het Fresco hoofdkussen van ventilerend traagschuim met schouderuitsparing kenmerkt zich door zijn schouderuitsparing die recht is uitgesneden waardoor een perfecte aansluiting wordt verkregen in de nekholte. Het kussen is in het middenvlak iets verzonken waardoor geen tegendruk op het hoofd en de oorschelp plaatsvindt maar juist daar waar nodig in de nekholte. De achterzijde van het kussen kent geen uitsparing en is afgerond waardoor een iets minder progressieve ondersteuning wordt verkregen. Het kussen is door de vormgeving aan alle kanten te beslapen.

Mindfoam is een lazy schuim dat voorzien is van ventilatiekanalen zodat ook het geproduceerde lichaamsvocht goed wordt weggewerkt. Doordat het materiaal reageert op druk, enigszins op temperatuur en snel op verandering van slaaphouding wordt een aangenaam en geborgen gevoel gecreëerd en een soepele ondersteuning gegeven.

AM Products Rondo Mindfoam hoofdkussen

AM Products Rondo Sonate

AM Products Rondo

Het Rondo Mindfoam hoofdkussen biedt een enorme elasticiteit. Doordat het materiaal reageert op druk, enigszins op temperatuur en snel op verandering van slaaphouding wordt een aangenaam en geborgen gevoel gecreëerd en een soepele ondersteuning gegeven. Het Rondo hoofdkussen is in een standaard vorm uitgevoerd, zodat het aan alle kanten te gebruiken is. De dieptemaat van het kussen is 40cm en hierdoor ideaal, omdat de bedlengte als het ware wordt vergroot.

AM Products Sonate natuurlatex hoofdkussen

AM Products Rondo Sonate

AM Products Sonate

Het Sonate latex hoofdkussen biedt een natuurlijke elasticiteit. Door de veerkracht wordt een aangenaam en geborgen gevoel gecreëerd en een soepele ondersteuning gegeven.. Het hoofdkussen is in een standaard vorm uitgevoerd, zodat het kussen aan alle kanten te gebruiken is. Het Sonate hoofdkussen is vervaardigd van 50% natuurlatex.  De dieptemaat van het kussen is 40cm en hierdoor ideaal, omdat de bedlengte als het ware wordt vergroot.

AM Products Vivente natuurlatex hoofdkussen met schouderuitsparing

AM Products Vivente

AM Products Vivente

Het Vivente natuurlatex hoofdkussen is voorzien van een kleine schouderuitsparing waardoor het goed aansluit in de nekholte. Juist bij deze schouderuitsparing is het latex ook steviger aangeschuimd waardoor extra steun wordt verkregen. Ook de zijvlakken van het kussen zijn steviger en afgerond waardoor bij de zijligging de neus vrij blijft. Het middenvlak van het kussen is juist soepeler en heeft een geprofileerd vlak waardoor het hoofd heerlijk in het kussen zakt en precies steun verkregen wordt waar het nodig is. Ook is het kussen wat dieper dan de meeste neksteunkussens met een uitsparing zodat de schouderpartij uitstekend in de schouder comfortzone valt van ieder slaapsysteem.

Silvana Support hoofdkussens

Voor de optimale ondersteuning van hoofd en nek heeft Silvana een aparte lijn met neksteunkussens ontworpen; de Silvana Support kussens. Deze kussenlijn is ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, om op de beste wijze een goede lighouding en een ontspannen nachtrust te krijgen. Er zijn zes verschillende stevigheden Silvana neksteunkussens verkrijgbaar.

Om te ervaren welke hoofdkussen het beste bij u past, kunt u veel van onze hoofdkussens een week thuis uitproberen. Dit is natuurlijk gratis en zonder verdere verplichtingen.

AMproducts_logo polydaun_logo silvana_logo