Dekbedden

Een groot gedeelte van uw slaapcomfort wordt bepaald door uw dekbed. Dekbedden moet niet te warm zijn, maar ook niet te koud. Hoe goed de warmte-isolatie is, is afhankelijk van de dikte en het gebruikte materiaal. Hoe je de warmte ervaart heeft echter ook te maken met de vochtigheid. Uit ervaring weet u dat bij vochtige, klamme warmte, vlak voor een onweersbui, 25°C heel anders aanvoelt dan op het strand in Griekenland. Zo zit het ook met uw dekbed. Elke nacht ‘verliest’ een mens gemiddeld ongeveer 0,5 liter vocht. Een goed dekbed neemt dit vocht op en staat het vervolgens weer af aan de lucht. Niet te snel, want dat zou een afkoelend effect hebben.

Materialen

Het belangrijkste verschil tussen de diverse soorten dekbedden is het vulmateriaal. Hoewel onzichtbaar, is een goede vulling essentieel voor de ventilatie en de isolatie van een dekbed. Bovendien bepaalt het vulmateriaal ook hoe goed dekbed aansluit op het lichaam. Vulmaterialen als dons, wol, katoen of synthetische materialen hebben allemaal andere eigenschappen. In de showroom kunt u uitgebreide informatie krijgen over de verschillende materialen, waarna u voor uzelf kunt bepalen welk materiaal het beste aansluit op uw slaapwensen.

Dekbedden zijn veelal leverbaar in een enkele uitvoering of in een dubbele 4-seizoenen uitvoering. Ook zijn er licht gevulde, koele dekbedden die specifiek voor in de zomer zijn bedoeld.

brinkhaus_logo duckydons_logo polydaun_logo
timzo_logo