Matrassen

Bij aankoop van een nieuwe matras bij Rijkers Slaaprijk nemen wij uw oude matras GRATIS retour. Wij doneren deze gebruikte matrassen aan een goed doel.

Een goed matras is het eerste vereiste voor een gezonde nachtrust. Tijdens het slapen is een volledig ontspannen lighouding noodzakelijk om uitgerust wakker te worden. Deze natuurlijke houding kan alleen bereikt worden, als de matras het lichaam op een volkomen natuurlijke manier ondersteund. Bovendien dient de matras goed te ventileren om zodoende een optimale vochtregulatie te bewerkstelligen. Er zijn veel soorten matrassen met ieder hun eigen kenmerken.

Omdat ieder lichaam anders is, moet ieder lichaam ook op een andere manier worden ondersteund. In onze showroom kunt u alle matrassen proberen voordat u ze aanschaft. Bovendien krijgt u een duidelijke uitleg over de eigenschappen van de matrassen. Zodoende kunt u een weloverwogen keuze maken voor het matras dat het beste bij u past.

Polyether matrassen

Deze matassen hebben een kern met een open celstructuur van polyurethaanschuim. De matrassen hebben een relatief lage aanschafprijs, een goede veerkracht en prima warmte isolerende eigenschappen.

Bonellvering matrassen

Een bonellvering matras is opgebouwd uit vier- of vijfslagsveren, die aan elkaar verbonden zijn met een metalen spiraaldraad. Bonellvering matrassen zijn redelijk goedkoop en hebben een hoge duurzaamheid. Daarnaast hebben ze een uitstekende vochtregulerende werking.

Latex matrassen

Latex schuimrubber wordt gefabriceerd volgens het vulkanisatieprocédé. Hierbij wordt een mix van natuurlijke en synthetische latex, na vermenging met lucht, in een stalen mal gegoten en voor vulkanisatie verwarmd tot 80°C. Latex heeft een hoge duurzaamheid. Sluit uitstekend aan op het lichaam en is uitermate geschikt voor verstelbare bodems.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras is opgebouwd uit ongeveer 200 tot 500 cilindrische of tonvormige veren per m². Elke veer is afzonderlijk verpakt in een katoenen of non-woven hoes (pocket). Voor een optimale aansluiting op het lichaam zijn deze matrassen voorzien van vijf of zeven comfortzones. Verder hebben de pocketvering matrassen een uitstekende vochtregulerende werking, een hoge levensduur en zijn ze uitermate geschikt voor gebruik met een verstelbare bodem.

Combispring matrassen

De uitvinding van Norma. Een unieke kern die bestaat uit een goed ventilerend schuim waarin honderden veren zijn geplaatst. De unieke combinatie van een volle kern met veren zorgt voor een stabiele ligging en een actieve ondersteuning. Niet te hard, niet te zacht. Door te werken met verschillende veerdiktes krijgt uw lichaam altijd in iedere zone de juiste ondersteuning. Een combispringmatras heeft geen harde randen dus over de gehele breedte en lengte hetzelfde prettige ligcomfort.

De Norma Solara Combispring latex matras is al meerdere keren “als beste getest” door de Consumentenbond.

Naast een latexafdekking wordt de Norma Solara Combispring matras ook gemaakt met een afdekking van comfortschuim of traagschuim, bovendien worden deze matrassen in twee stevigheden gemaakt. Doordat al deze matrassen dezelfde hoogte hebben, kunnen ze naast elkaar worden gebruikt. Hierdoor kunnen partners met geheel verschillende slaapwensen zonder problemen in hetzelfde bed slapen.

Toppers

Wilt u het comfort van uw matras nog verder verhogen, dan kunt u overwegen om uw matras af te dekken met een topdekmatras.

Een comforttopper is een extra laag van circa 5 tot 12 centimeter, die er onder andere voor zorgt dat de naad tussen twee matrassen verdwijnt. Ook kun je het ligcomfort van een matras soepeler maken door er een toppmatras op te leggen. Afhankelijk van uw wensen zijn de toppers leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals koudschuim, latex, traagschuim of paardenhaar met katoen. Er zijn zelfs extra luxe toppers met een micro pocketveren of een combispring kern.

Toppers zijn een uitkomst als u de naad tussen twee matrassen niet meer wilt voelen, of als u moeite heeft met het opmaken van uw matras. Doordat een topper slechts een dunne laag is, laat deze zich veel gemakkelijker opmaken dan een zwaar matras. Overweegt u een topper te kopen, maar heeft u onafhankelijk verstelbare bodems? Dan is een splittopper de oplossing voor u. Een splittopper heeft een inkeping van ongeveer 90cm. aan het hoofdeinde, waardoor u de bodems toch onafhankelijk van elkaar kunt verstellen.

Natuurlijk kunnen we alle soorten bijpassende hoeslakens en moltons leveren voor iedere maat topper.

 

brouwersbedding_logo norma_logo velda_logo