Hoofdkussens

Het is verbazingwekkend hoeveel keuze er is, voor een ogenschijnlijk eenvoudig product als een hoofdkussen. Zo kan de pasvorm het uitgangspunt zijn, om de slaaphouding te vinden waarbij schouders en nek optimaal ontspannen. Maar ook kunnen de gebruikte materialen als uitgangspunt dienen. Misschien ligt uw voorkeur bij een ‘puur natuur’ hoofdkussen met een vulling van bijvoorbeeld dons of kapok. Mogelijk heeft u liever een kussen met een vaste vorm, zoals een latexkussen of een traagschuimkussen. Of kiest u voor het gebruiksgemak van een hoofdkussen met een synthetische vulling. En ook andere (comfort)eigenschappen zoals kneedbaarheid, navulbaarheid en duurzaamheid kunnen het uitgangspunt zijn. En het aardige is nu dat er door het brede aanbod, voor vrijwel elke denkbare wens wel een ideale oplossing te vinden is.

Een goede ondersteuning van de nek is de beste manier, om een goed lighouding te bewerkstelligen. Want door niet alleen het hoofd, maar ook de nekholte te ondersteunen, wordt de stand van de wervelkolom gecorrigeerd en worden de spieren ontlast. Niet alleen kunt u daardoor beter ontspannen, maar voorkomt u ook hoofdpijn- en spierpijnklachten die het gevolg kunnen zijn van een verkeerde lighouding.AM products Allegro

Er zijn veel verschillende soorten ondersteuningskussens. Wij hebben een uitgebreid assortiment vormvaste
neksteunkussens, waaronder de populaire Largo, Sonate en Vivente van AM products. De Largo is een traagschuim ondersteuningskussen, de Sonate is een Talalay latexkussen en de Vivente is een natuurlatex kussen met schouderuitsparing en een geprofileerd middenvlak. Al deze kussens zijn leverbaar in twee verschillende hoogtes. Meer informatie over deze hoofdkussens is te vinden op de website van AM-products.

Voor de optimale ondersteuning van hoofd en nek heeft Silvana een aparte lijn met neksteunkussens ontworpen; de Silvana Support kussens. Deze kussenlijn is ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, om op de beste wijze een goede lighouding en een ontspannen nachtrust te krijgen. Er zijn zes verschillende stevigheden Silvana neksteunkussens verkrijgbaar.

Om te ervaren welke hoofdkussen het beste bij u past, kunt u veel van onze hoofdkussens een week thuis uitproberen. Dit is natuurlijk gratis en zonder verdere verplichtingen.

norma_logo polydaun_logo silvana_logo
AMproducts_logo